Wij eten minimaal 1 keer in de week wel pasta. Allemaal zijn we er gek op, bovendien heb je dit ook zo gemaakt. Tegenwoordig maak ik bijna al mijn pastasauzen zelf, zo makkelijk en echt een stuk gezonder! De sauzen zijn bovendien ook prima in te vriezen, voor als je een keer geen tijd hebt om te koken. Je kookt alleen de pasta en misschien wat extra groente erbij en klaar ben je.
Pasta met gehaktballetjes in een tomaten paprika sausje
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram kipgehakt
- 400 gram tomatenblokjes (kan uit blik)
- 400 gram pasta bijv. tagliatelle, beetgaar gekookt
- klein blikje tomatenpuree
- 1 stronk broccoli in kleine roosjes, beetgaar gekookt
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 x 2 teentjes knoflook uit de pers
- 2 x halve gesnipperde ui
- halve theelepel peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel zout
- halve theelepel komijnpoeder
- 200 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel basilicum
- 1 eetlepel oregano
- zout en peper
Kruid het gehakt met het halve ui, 2 teentjes knoflook, halve theelepel zout en de paprikapoeder. Rol hier kleine balletjes van en bak de balletjes in een eetlepel roomboter rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en doe in dezelfde pan een flinke scheut olijfolijfolie.
Nu bak je de andere helft van het ui en de knoflook glazig, daarna doe je de stukjes paprika erbij. Hierna voeg je de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokje, komijnpoeder, basilicum, oregano en water toe en laat je dit alles even goed doorkoken, ongeveer 10 minuten.
De gehaktballetjes mogen er nu ook bij en deze laat je nog 5 minuutjes sudderen in de saus. Het vuur kan uit. De broccoliroosjes mogen er als laatste bij. Klaar is je heerlijke pastasaus!