Een heerlijk en simpel recept, deze pasta met champignons in tomatensaus. Tomatensaus kun je op veel verschillende manier bereiden, maar het lekkerste resultaat krijg je als je echte tomaten gebruikt. Dat deed ik nu niet, ik koos voor de makkelijke manier. Ik maak tegenwoordig veel variaties voor de tomatensaus. Zo deed ik er onlangs aubergine doorheen. Je kan er er echt van alles doorheen doen. Dit recept is vooral fijn als je niet al te veel tijd hebt en je gezin toch wat voedzaams voor wilt schotelen.
Pasta met champignons in tomatensaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram gekookte pasta naar keuze
- 4 teentjes knoflook uit de pers
- 1 ui fijn gesneden
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- verse basilicum
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 400 gram champignons in 4en gesneden
- peper en zout
Doe wat olijfolie in de pan en fruit hier de knoflook en ui glazig. Voeg nu de champignons toe en bak deze even mee totdat ze mooi bruin zijn. Voeg nu de tomatenblokjes toe, met de oregano en (gedroogde) basilicum. Doe hier nu peper en zout naar smaak bij.
Laat de pasta uitlekken en giet het bij de saus, meng alles goed door elkaar en garneer met verse basilicum.
Eventueel kun je hier hier wat geraspte kaas bij serveren.