Deze mini pizza’s zijn ontzettend makkelijk als hapje tijdens een feestje of picknick. Binnen no time tover je deze heerlijke mini pizza’s op tafel. Helemaal als je hier een verse pizza bodem uit de supermarkt voor gebruikt.
Mini pizza’s gegrilde kip
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 x pizzadeeg (kant en klare verse pizzadeeg of zelf gemaakt, gebruik hiervoor 1/4 van mijn pizzadeeg recept)
- 1 potje pizzasaus van 200 gram
- 200 gram kipfilet
- 1 bol mozzarella
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
- 1 streng lente ui, fijn gesneden
75 gram mais
Kruid de kipfilet met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en wat peper en zout. Doe een eetlepel olijfolie in een grillpan en grill hierin de kipfilet gaar en goud bruin. Laat even afkoelen en snij de kip daarna in plakjes.
Smeer de pizzabodem in met tomatensaus. Verdeel de kip over de bodem. Strooi hier de mais over en scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de pizza. Bak de pizza in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar (tijd afhankelijk van wat voor soort bodem je gebruikt)
Bestrooi de pizza met de fijn gesneden lente ui voor het opdienen.