Mediterraanse kip

Mediterraanse kip
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Voor dit recept gebruikte ik 4 kippenbouten maar je kunt hier gerust ook kipfilet of een hele kip voor gebruiken. Pas op, je likt je vingers erbij af…Zo lekker met gebakken aardappelen en een lekkere, frisse salade.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Mediterraanse kip

Bereidingswijze

Ingrediënten;

  • 4 kippenbouten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel Provencaalse kruiden (gedroogd)
  • 0,5 theelepel komijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen

Meng alle kruiden inclusief de olie en citroen met elkaar en smeer hiermee de kip goed in.

Doe 2 eetlepels olijfolie in het bakje met de overgebleven kruiden, hier mee kun je gedurende de baktijd de kip nog mee insmeren.

Leg de kippenbouten op het ovenrooster en bak deze in een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 45 minuten goud bruin en gaar.  Keer de kip halverwege om en smeer de kip 2 keer in gedurende de baktijd.

Eet smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.