Het recept van mijn heerlijke Surinaamse marmercake wordt door jullie massaal bekeken op mijn website en weet zeker dat deze marmer cupcakes ook favoriet gaan worden. Ze zijn zo luchtig dat ze zowat smelten in je mond bij het nemen van een hapje. Echt een succes waren deze cupcakes.
Marmer cupcakes (Marmer muffins)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 200 gram patentbloem
- 200 ml zonnebloemolie
- 180 gram suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepel cacao
- 50 ml melk op kamertemperatuur
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Verwarm de oven op 175 graden.
Klop de eieren met de suiker luchtig. Schenk dan de olie erbij en klop dit erdoor.
Voeg daarna alle overige ingrediënten (behalve de cacao)toe en mix dit ook even door.
Meng de helft van het beslag met de cacao en roer dit goed door elkaar.
Vul nu de vormpjes met de helft van het lichte mengsel en de helft van het cacao mengsel. Tot driekwart van het vormpje. Met een cocktailprikker maak je draaibewegingen in het beslag, zodat je een mooie swirl krijgt in de cakejes.
Bak de cakejes in 15 minuten gaar.