Deze frisse yoghurtmousse is heerlijk als afsluiter van een gezellig (kerst) diner, barbecue of serveer ze tijdens een brunch of een feestje. Ze zijn niet alleen erg lekker maar zien er ook nog eens feestelijk uit en je maakt ze binnen een handomdraai. Je kunt de mousse in glaasjes serveren of gewoon heel makkelijk in een grote schaal.
Mango yoghurt tiramisu
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 8 personen:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 500 ml slagroom
- 60 gram poedersuiker
- 1 verse, rijpe mango in blokjes gesneden
- 16 maria biscuitjes (2 per glas), of een andere koeksoort die je lekker vindt.
Mix de slagroom lobbig (half stijf) met de poedersuiker, doe daarna de yoghurt erbij en klop dit nog eens goed door totdat dit was steviger is.
Vul de bodem van de glaasjes of het schaaltje met de helft van de verkruimelde koekjes. Gebruik je glaasjes dan verkruimel je per glas 1 koekje op de bodem. Spuit hier dan een laag yoghurtmousse op, wat blokjes mango, weer een laagje koekkruimels, een laagje mousse en eindig met wat blokjes mango.
Eet smakelijk!