Deze krieltjesschotel met een Surinaams tintje is een blijvertje. Soms heb je wat restjes over in de koelkast en ben je in de stemming om iets nieuws uit te proberen. Dit gerecht viel zo in de smaak, dat dit zeker vaker op tafel komt. Het mooie van de gerecht is, dat je zelf de groenten kunt toevoegen die je lekker vindt. Ook een vega variant kan prima. Vervang de kip bijvoorbeeld door tempeh of tahoe.
Ingrediënten voor 4/5 personen:
Voor de kip:
Verder nog nodig:
Maak eerst de kip klaar, dit doe je als volgt;
Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en aan. Doe hier de stukjes kipfilet bij en schep dit circa 3 minuten goed om.
Vervolgens doe je hier de ketjap, suiker, gemberpoeder en laospoeder bij. Ook dit schep je op middel hoog vuurtje om. Daarna schenk je het water erbij. Laat dit even 1 minuut doorkoken. Voeg nu de paprika en champignons toe. Schep ook dit goed door de kip en laat dit 1 minuut meebakken. Voeg nu de krieltjes. Schep alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat de krieltjes in circa 10 minuten op een laag vuurtje gaar stoven.
Eet smakelijk!