Kokos pandan lapis

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Pandan lapis
pinit

We zijn er gek op thuis, lapis. Lapis is de Surinaamse variant van de Indische (gestoomde) Kue lapis. Ook heerlijk. Maar dit is echt zoveel minder werk. Je kunt ze maken in allerlei kleuren en smaken, maar de pandan smaak is toch echt wel mijn favoriet. Een heerlijke snack voor een feestje!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kokos pandan lapis

Ingredienten

Stappenplan

  1. Breng in een pan de melk, kokosmelk, kristalsuiker, vanillesuiker en zout aan de kook. 

    Voeg hier de maizena aan toe en blijf goed roeren. Neem de bodem goed mee, zodat je geen stukjes krijgt in je lapis. Zorg dat de maizena goed oplost. 

    Blijf roeren totdat je ziet dat je richting puddingdikte gaat. Blijf nog 1 minuut goed doorroeren. Het stijft uiteindelijk nog verder op in de koelkast.  

    Pak een schaal en verdeel de helft van de pudding over de bodem van de schaal. Smeer dit netjes uit. 

    Doe de kleurstof/pandanextract door de andere helft van de pudding en meng dit er goed doorheen. Verdeel dit over het witte deel van de lapis.  

    Bestrooi de bovenkant eventueel met geraspte kokos en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.