Knoflookaardappelpuree met rookworst en doperwtjes

Knoflookaardappelpuree met rookworst en doperwtjes
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze romige aardappelpuree is erg smaakvol. Mocht je eters krijgen en ben e op zoek naar eenvoudig en heerlijk gerecht, dan kan ik deze aardappelpuree van harte aanbevelen. We hebben ervan gesmuld met z’n allen!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Knoflookaardappelpuree met rookworst en doperwtjes

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 a 5 personen:

  • 2 kilo (iets) kruimige aardappelen
  • 250 ml slagroom
  • 1 laurierblaadje
  • 50 gram roomboter
  • 3 teentje knoflook uit de pers
  • half theelepeltje zout (meer of minder naar smaak)
  • peper naar smaak
  • 225 biologische diepvrieserwtjes
  • 1 (kip) rookworst

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe ze in een grote pan met water en stop hier het laurierblaadje bij in. Een paar minuten voordat de aardappelen gaar zijn, doe je de rookworst erbij. Giet de aardappelen af en haal het laurierblaadje eruit.

Doe nu de boter en de slagroom bij de aardappelen en stamp deze fijn samen met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Nu mogen de doperwtjes erbij, gewoon uit het pak erbij. Ze worden vanzelf zachter door de warme aardappelen. Snij de rookworst in kleine stukje en doe deze als laatste bij de puree. Heerlijk!

Wij aten de puree met mijn heerlijke kipgehaktballetjes in jus Maar ook zonder jus en extra vlees, is de puree heerlijk.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.