Deze romige aardappelpuree is erg smaakvol. Mocht je eters krijgen en ben e op zoek naar eenvoudig en heerlijk gerecht, dan kan ik deze aardappelpuree van harte aanbevelen. We hebben ervan gesmuld met z’n allen!
Knoflookaardappelpuree met rookworst en doperwtjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 a 5 personen:
- 2 kilo (iets) kruimige aardappelen
- 250 ml slagroom
- 1 laurierblaadje
- 50 gram roomboter
- 3 teentje knoflook uit de pers
- half theelepeltje zout (meer of minder naar smaak)
- peper naar smaak
- 225 biologische diepvrieserwtjes
- 1 (kip) rookworst
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Doe ze in een grote pan met water en stop hier het laurierblaadje bij in. Een paar minuten voordat de aardappelen gaar zijn, doe je de rookworst erbij. Giet de aardappelen af en haal het laurierblaadje eruit.
Doe nu de boter en de slagroom bij de aardappelen en stamp deze fijn samen met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Nu mogen de doperwtjes erbij, gewoon uit het pak erbij. Ze worden vanzelf zachter door de warme aardappelen. Snij de rookworst in kleine stukje en doe deze als laatste bij de puree. Heerlijk!
Wij aten de puree met mijn heerlijke kipgehaktballetjes in jus Maar ook zonder jus en extra vlees, is de puree heerlijk.