Hou jij ook zo van kaas? Als je er hier eentje van eet kun je wel door blijven eten. Deze kaaskoekjes maak ik regelmatig als ik thuis een feestje heb of ik neem ze mee als ik op visite ga. Ze zijn echt heerlijk, bovendien zijn ze ook nog eens snel gemaakt. Probeer ze eens uit zou ik zeggen!
Kaaskoekjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor ca 60 stuks;
- 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 250 gram geraspte oude kaas (kamertemperatuur)
- 270 gram patentbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje witte peper
Allereerst klop je de boter romig, hierna voeg je de kaas ,de bloem, bakpoeder en witte peper toe (mag in 1 keer). Dit meng je met je handen tot een mooie massa.
Ik heb een koekjes pistool gebruikt voor deze vormpjes. Je kunt ook prima met je handen ovale vormpjes vormen en deze zachtjes met een vorkje wat plat drukken.
Op een bakplaat met bakpapier bak je de koekjes in 12 minuten af op 180 graden (hoog laag warmte). Let op! De koekjes moeten niet te donker worden, anders smaken ze bitter. Laat ze in de oven totdat de koekjes een mooie goudgele kleur hebben.
Succes!