Een lekker Oosters bijgerecht is wel de zoetzure komkommer. Je kunt ook dit, op zoveel verschillende manieren klaar maken. Dit is 1 van de varianten.
(Japanse) Zoetzure komkommer
Bereidingswijze
Ingrediënten;
- 1 halve komkommer
- 6 eetlepels (rijst) azijn
- 1 eetlepel suiker
- 0,5 theelepel zout
- 1 kleine witte ui, in halve ringen gesneden
- 1 rode peper (optioneel)
- 0,5 theelepel sesamolie
Meng de azijn, sesamolie, suiker en de zout in een steelpan. Verwarm dit op het fornuis. Wanneer de suiker en de zout gesmolten zijn, proef je of het naar smaak is.
Was vervolgens de komkommer en halveer deze. Schraap vervolgens de pitjes eruit. Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een goed schoongemaakte kom/pot/schaal samen met de ui (en peper).
Schenk vervolgens het azijn mengel erover. Laat dit mengsel goed intrekken en een paar uur later heb je heerlijke zoetzure komkommer.