Print Options:

Japanse mochi

Ik ben er sinds kort echt helemaal lyrisch over. Ik hou sowieso van Aziatische snacks en kleefrijstsnacks zijn mijn favoriet. Ik moest de mochi dan ook echt uitproberen en dan de verse variant. Mochi komt uit Japan en je kunt het, het beste omschrijven als een zoet en kleverig rijstcakeje. Het bestaat uit verschillende kleuren en smaken en heeft vaak een lekkere vulling. Je verkoopt een heleboel verschillende soorten verpakte mochi (snoepjes), maar de verse zijn wel het lekkerste. In Nederland heb ik er een aantal geproefd, heerlijk maar ook erg prijzig. Ze kosten zo een 5 euro per stuk, 3 happen en het is op en het smaakt meteen naar meer. Tijd om zelf hiermee aan de slag te gaan. En wauw...echt zo lekker!

Hieronder deel ik het recept van 2 vullingen. Voor 10 mochi’s kies je 1 vulling of je verdubbelt het recept van het deeg, als je beide vullingen wilt uitproberen.

Mochi deeg
  • 100 gram Kleefrijstmeel
  • 30 gram Maizena
  • 55 gram Kristalsuiker
  • 180 gram (Half)volle melk
  • 20 gram Roomboter op kamertemperatuur
  • Mango Cheesecake vulling
  • 300 gram Diepvries/verse rijpe mango
  • 100 gram Roomkaas
  • 75 gram Slagroom
  • 30 gram Poedersuiker
  • Kokos vulling
  • 100 gram Slagroom
  • 100 gram Mascarpone
  • 20 gram Geraspte kokos
  • 1 theelepel kokos essence/extract
  • 3 eetlepels Poedersuiker
Mochi deeg
  1. Bereidingswijze mango vulling

    Doe de mango in een steelpannetje en kook dit zacht met een bodempje water. Prak dit fijn en haal het door een zeef.  Laat dit even afkoelen.

    Klop de slagroom op met de suiker en voeg hier de roomkaas aan toe. Klop verder tot het een stevige vulling is. Voeg de mangopuree toe en meng dit er door heen.

    Je kunt deze vulling nu in silliconen rondjes spuiten en dit op laten stijven in de vriezer, zodat je straks makkelijker het mochideeg kunt vullen. 

    Anders laat je de vulling in de koelkast verder opstijven tot gebruik.

  2. Bereidingswijze kokosvulling

    Klop de slagroom met poedersuiker lobbig en voeg de mascarpone toe.

    Klop dit tot een stijf mengsel en voeg de geraspte koks en essence hieraan toe. 

    Meng dit met elkaar. 

    Ook deze vulling kun je nu in silliconen rondjes spuiten en dit op laten stijven in de vriezer, zodat je straks makkelijker het mochideeg kunt vullen. 

    Anders laat je de vulling in de koelkast verder opstijven tot gebruik.

     

  3. Bereidingswijze mochi deeg:

    Doe alle ingredienten, (behalve de boter) in een hittebestendige kom en roer dit door elkaar. Voeg evt hier een druppel kleurstof/pandan extract naar keuze aan toe. 

    Dek af met huishoudfolie en prik hier gaatjes in.

    Doe de kom 4 minuten in de magnetron zodat het deeg wordt gaar gestoomd. 

    Haal het uit de magnetron en voeg de boter toe. Meng dit door elkaar.

    Gebruik je mixer met deeghaken om het deeg te kneden, dit kun je ook met de hand doen. 

    Je hebt nu een mooie elastisch deegje. Verdeel het deeg in 8 tot 10 stukjes en maak hier rondjes van.

    Rol een rondje uit tot een rond plak. Doe hier nu een eetlepel vulling/of bevroren vulling in.

    Breng de uiteinden naar elkaar en plak dit tegenelkaar. Knip het overtollig stukje eraf en rol hier weer een mooi rondje van.

    Doe dit ook met de rest van het deeg. 

    Het lekkerste is als je ze de zelfde dag opeet. In de koeling kun je ze nog wel een dag lekker houden en anders wel 4 weken in de vriezer, dan zijn ze net zo vers als ze ontdooit zijn. 

    Bewaar ze altijd luchtdicht verpakt. 

    Eet smakelijk

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.