Print Options:

Indiase pilau rijst

In Indiase restaurants wordt vaak deze rijst geserveerd bij de curry's. Een hele smaakvolle, geurig maar toch ook simpel rijstgerecht, dat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens een Indiaas diner. Wist je dat dit heel eenvoudig zelf kan maken? De rijst kleur je met een beetje kurkuma, heel natuurlijk dus. Weer eens wat anders dan de standaard nasi. Echt ook het proberen waard, als je van de Indiase keuken houdt.

Description

Ingrediënten voor 4/5 personen:

  • 400 gram basmati rijst
  • 800 ml water
  • 25 gram roomboter
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 kaneelstok
  • 4 cardamom peulen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma/geelwortel
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • zout naar smaak

Spoel de rijst totdat het water helder is en giet af. 

Verwarm de boter in een pan, die je met een deksel kunt afsluiten straks. Voeg hier de ui samen met alle overige kruiden aan toe. Laat dit nu langzaam bakken tot de ui zacht is. 

Doe hier nu de rijst bij en schep dit goed om, zodat de korreltjes bedekt zijn met de kruiden. Bak dit ca 2 minuten goed aan. 

Schenk hier dan het water bij. Roer even goed om en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, doe je het vuur op een laag pitje en laat je de rijst circa 8/10 minuten doorkoken totdat het water verdampt is. Doe dan het vuur uit. Laat de rijst nog even doorgaren, roer de rijst los en serveer met wat fijn gesneden verse koriander. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.