Een van mijn favoriete groente is wel echt de pompoen en dan lekker op zijn Hindoestaans klaargemaakt. Een warme roti erbij en een heerlijk chutney en het is voor mij feest! Mijn moeder maakte laatst voor ons een heerlijke vegetarische maaltijd; witte rijst met dahl, kouseband met aardappelen en haar overheerlijke pompoen. Wat hebben wij gesmuld!
Heerlijke Surinaamse pompoen!
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 kg (Surinaamse) pompoen geschild en in stukjes gesneden
- 1 uitje fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben, soms heb je helemaal geen suiker nodig)
- 1 kippen of groenten bouillonblokje
- halve theelepel zwarte peper
- zout naar smaak
Doe de zonnebloemolie in een grote pan en fruit hierin het uitje en de knoflook aan. Doe dan de stukjes pompoen erbij, schep dit goed om op een hoog vuurtje. Nu doe je het bouillonblokje erbij en de zwarte peper. Doe nu het vuur zacht en de deksel op de pan.
Laat de pompoen in circa een half uur tot drie kwart zacht worden. Met een lepel kun je de harde stukjes fijn maken. Voeg zout en eventueel suiker naar smaak toe.
Klaar is je heerlijke pompoen.