Houd je van pistachenootjes, dan moet je deze makkelijke en overheerlijke pistachecake een keer geprobeerd hebben. Echt super lekker!
Heerlijke pistachecake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een cake van 20 cm:
- 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram patentbloem
- 1/4 tl zout
- 40 ml melk op kamertemperatuur
- 100 gram pistachenoten, fijn gestamp/gemalen
- evt drupje groene kleurstof
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met boter.
Klop de suiker en de boter luchtig in 5 minuten. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen.
Roer in een kom het de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Haal dit door een zeef, en doe dit in 2 delen door het beslag. Schep nu de pistachenootjes door het beslag. Daarna schep je het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake eerst 45 minuten in het midden van de oven, verhoog de temperatuur vervolgens naar 170 graden en bak nog eens 20 minuten totdat de cake gaar en bruin is.