Print Options:

Heerlijke pandancotta

Deze heerlijke panacotta met een Aziatisch tintje staat alleen niet mooi op tafel tijdens het kerstdiner maar smaakt ook echt fantastisch. Garneer met wat geraspte kokos, geroosterde pinda's of vers fruit en je het een heerlijk dessert!

Benodigdheden
  • 125 ml volle melk
  • 375 ml slagroom
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel pandanpasta (toko)
  • 6 gram gelatineblaadjes (of 2,5 gram agar agar)
  • geraspte kokos
Bereidingswijze
  1. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

    Doe de melk, slagroom en kristalsuiker in een pannetje en voeg hier de pandanpasta (en evt agar agar) aan toe.

    Laat de suiker oplossen en laat het nog even 2 minuten doorkoken.

    Doe het vuur laag en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe (uiteraard niet als je agar agar gebruikt). Roer hier doorheen tot de gelatine blaadjes zijn opgelost en haal het van het vuur.

    Vet je kommetjes in met zonnebloemolie. En verdeel het mengsel over de 6 ramekins/kopjes.

    Dek af met plasticfolie en laat dit minstens 4 uur opstijven.

    Haal de panna cotto voor het serveren uit de koelkast. Dompel de onderkant van de ramekins een paar tellen in gekookt water om ze lost te maken van de vorm.

    Leg een bordje erop en draai het kopje heel snel weer om

    Garneer met geraspte kokos, vers fruit of een bolletje ijs.