Een super makkelijk recept en zo lekker, deze heerlijke kipstukjes in een krokant jasje. Je kunt zelf variëren met de smaak door de kruiden aan te passen. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een salade erbij of gewoon zo uit het vuistje met een lekker dipsausje.
Heerlijke krokante kipstukjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet, dun gesneden
- 75 gram bloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel kipkruiden
- snufje gemberpoeder
- circa 100 gram cornflakes
Allereerst dep je de kipfilets met een stuk keukenpapier droog. Leg een 3 kommetjes klaar, 1 met de bloem erin, het ander met de geklutste eieren en het laatste met de cornflakes.
Kruid de stukjes met de kipkruiden en gemberpoeder en laat even 5 minuutjes staan. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Zodat je meteen de stukjes op het papier kan plaatsen.
Wentel een stukje kip eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de cornflakes.
Leg alle stukjes op de bakplaat en doe de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na circa 30 minuten zijn de kipstukjes klaar!