Ik had nog een rol verse bladerdeeg over en bedacht wat ik hiermee wilde doen. Met onze jongste had ik een bakafspraak. Hij mocht kiezen of het iets zoets of hartigs zou worden. En na de feestdagen wilde hij wel iets hartigs maken. “Even geen zoetigheid mam. ” Dus zo gezegd, zo gedaan. We gingen aan de slag. Ik gebruikte het recept van de vulling van mijn kippasteitjes en we hebben hier lekker van gesmuld.
Een makkelijk recept met een groot resultaat!
Heerlijke gehaktstaaf
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 rol verse bladerdeeg
- 300 gram kipgehakt
- 1 klein gesnipperd uitje
- 1 knoflookteentje uit de knoflookpers
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel gemberpoeder
- 3 takjes fijngesneden selderij
- 1 theelepel zoute ketjapsaus
- kwart theelepel zout
- 1 ei (de helft voor in het gehakt, de andere helft om de gehaktstaaf mee in te smeren, voordat ze in de oven gaan
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder warmte). Doe daarna alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door tot een mooi mengsel.
Rol het bladerdeeg uit en verdeel het gehaktmengsel in een baan over de lengte van het bladerdeeg en rol deze dan mooi op tot een staaf. Leg de naad naar beneden.
Met een mesje, maak je sneetjes aan de bovenkant van de staaf en smeer de bovenkant in met wat geklutst ei. Strooi de sesamzaadjes hier overheen en smeer nogmaals in met ei.
Bak de de gehaktstaaf in circa 22 minuten op 220 graden gaar en goudbruin.