We zouden hier in huis, wel minstens 2 pakken eierkoeken per week, erdoor heen kunnen jagen. Doen we natuurlijk niet, maar we zijn er wel allemaal gek op. Dus toen bedacht ik me in ene waarom ik niet een variant maak, met minder suiker, dan hoeven we ons ook niet zo heel schuldig te voelen als we er weer eens eentje uit de koektrommel halen. Zo gezegd, zo gedaan…en lekker dat ze zijn!
Heerlijke eierkoeken met minder suiker
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 6 eierkoeken:
- 2 eieren
- 40 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram bloem
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker, zout en citroenrasp tot een luchtig en schuimig beslag. Daarna zeef je de bloem met bakpoeder boven de kom en spatel je deze voorzichtig door het beslag. Let op! Niet roeren maar echt er door heen vouwen, zeg maar.
Schep 6 hoopjes beslag op het bakpapier, van ongeveer 3 bij 3 cm. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes is. Bak vervolgens de koeken in ca 10 minuten gaar, totdat ze mooi lichtbruin van kleur zijn.
Je kunt de eierkoeken, nadat ze afgekoeld zijn, luchtdicht bewaren en hier wel de hele week van snoepen.