Wist je dat het ontzettend makkelijk is om Chinese kip zelf te maken? Iedereen gebruikt natuurlijk zijn of haar eigen recept. En ook met dit recept heb ik lang moeten experimenten om tot dit heerlijke resultaat te komen. Een echte aanrader, aangezien iedereen dit wel lekker vindt.
Heerlijke Chinese kip
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5 personen:
- 4 kippenbouten met vel, schoongemaakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 6 volle eetlepels hoisinsaus
- 2 volle eetlepels honing
- half dopje Chinese rijstwijn
- 3/4 theelepel zwarte peper
- 3 teentjes knoflook uit de pers
- 3/4 theelepel five spice kruiden
- halve theelepel adjie-no-moto
- 400 ml water
Doe de kippenbouten in een kom en doe hier alle kruiden bij (behalve het water). Meng dit goed met je handen. Ik doe dit meestal een avond van te voren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een bakplaat in de oven en giet daar het water in. Daarboven plaats je het ovenrooster en hierop leg je de kippenbouten.
De kruiden druppelen zo uit de kip op de bakplaat, welke dus gevuld is met water waardoor je een heerlijk jus krijgt, voor over je kip.
Na ongeveer een half uur, keer je de kippenbouten om en laat je ze nog circa 45 minuten in de oven bakken.
Laat de kippenbouten goed afkoelen voordat je ze in stukken snijdt, anders krijg je ze niet mooi in stukjes gesneden.