Ik hou van alles waar noten in zit, noem maar op en ik lust het wel. Deze koekjes zijn erg makkelijk om te maken en je eet ze ook echt zo weg. Echt super lekker!
Ingrediënten voor circa 20 stuks:
Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen. Hak de helft van de 25 gram grof en de andere helft wat fijner. De 25 gram hou je apart.
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker en het zout toe. Blijft doorkloppen tot eiwitten volledig stijf zijn. Mix nu heel kort de fijn gehakte hazelnoten door de merengue (50 gram). Zet de mixer uit, zodra alles gemengd is.
Verwarm de oven voor op 110 graden. En leg een stuk bakpapier op de bakplaten. Gebruik een spuitzak om vormpjes te spuiten of gebruik 2 lepels om vormpjes te vormen die je meteen op het bakpapier plaatst. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven hazelnoten en bak de meringue n 1,5 uur tot ze droog zijn. Ze zullen nu nog een beetje chewy in het midden zijn. Laat de merengues nog een half uur in de oven na garen, voor je ze eruit haalt.