Gebakken rijst met van alles en nog wat!

Gebakken rijst met van alles en nog wat!
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Herkennen jullie dit ook? Dat je aan het eind van de week nog allerlei restjes groenten, vlees of rijst over hebt. Bij mij dus ook. Ik maakte dit heerlijke recept met alles wat ik nog in de koelkast had liggen en lekker dat het geworden is!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Gebakken rijst met van alles en nog wat!

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gekookte en afgekoelde basmatirijst ( dit mag dus ook rijst van de vorige dag zijn, beter zelfs)
  • 125 gram spekreepjes of gerookte kipreepjes
  • 30 gram geraspte wortelen
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 4 geklutste eieren, hier bak je een omelet van en vervolgens snij je deze in stukjes
  • zout en peper naar smaak

Doe in een pan een scheut olie en fruit hierin het uitje en de knoflook aan. Doe hier vervolgens de spekreepje of kipreepjes bij en bak dit goed door. Nu mag de rijst erbij en schep dit goed om in de pan. Vervolgens mogen nu de doperwten en geraspte wortelen erbij, blijf goed omscheppen. Strooi nu de gemberpoeder over het geheel en breng op smaak met zout en peper. Als laatste doe je stukjes ei met de rijst, even omscheppen en klaar is je heerlijke "nasi"!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.