Ik ben ontzettend dol op garnalen. Maak niet uit welke garnalen en hoe ze klaar gemaakt zijn, het maakt mij allemaal niet uit. Maar deze heerlijke garnalen hapjes of garnalen nuggets…pffff…niet om van af te blijven. Hier kun je je gasten vast en zeker mee verrassen! Ik maakte deze heerlijke garnalenhapjes op Nieuwjaarsdag en mijn gasten hebben zeker gesmuld!
Garnalen nuggets / garnalen hapjes
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1 kilo (grote) garnalen (gepeld en schoon gemaakt)
- halve theelepel uienpoeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel zout
- halve theelepel gedroogde peterselie
- peper naar smaak
- zonnebloemolie
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 250 gram panko (Japans broodkruim, paneermeel)
Dep de garnalen eerst droog voordat je ze kruidt. Mix vervolgens de garnalen met de kruiden.
Leg 3 bordjes klaar; een bordje met het bloem, een bordje met de geklutste eieren en een bordje met de panko.
Haal de garnalen, eerst door de bloem vervolgens door het eimengsel en daarna door de panko. Ze moeten helemaal bedekt zijn. Nu mogen ze meteen de pan met hete olie in. Let op! De olie moet echt heet zijn!