Deze puree is werkelijk een feestje. Fluweelzacht en het smelt gewoon op je tong. Wil je eens wat anders dan een standaard pureetje, probeer dit recept dan eens uit.
Fluweelzachte aardappelpuree
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1.5 kilo kruimige aardappelen
- 300 ml warme melk
- 50 gram boter
- 150 gram creme fraiche
- 1 ei
- 40 gram bieslook
- 50 gram belegen kaas (optioneel, zonder is de puree ook erg lekker
- peper en zout
Schil de aardappelen, snij ze in 2 stukken en kook ze helemaal gaar. Giet de aardappelen vervolgens af. Warm de melk met de boter een beetje op. Doe dit bij de aardappelen en stamp dit tot een mooie puree. Klop het ei los met de cremefraiche en bieslook en doe dit bij de puree. Roer dit tot een mooi geheel en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas overheen. Laat de puree circa 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna nog even 5 minuten onder de grill voor een lekkere krokante korst.