Al eerder legde ik uit wat masala is. Je kunt hier ontzettend veel verschillende gerechten mee klaar maken. Ik liet eerder al zien hoe je kip in masala maakt en nu heerlijke eieren in masala.
Eieren in masala (kerrie ei)
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 6 hardgekookte en gepelde eieren
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 1 gesnipperd uitje
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel masala
- 100 ml gekookt water
- 1 kippenbouillonblokje
- half theelepeltje zwarte peper
- zout
Bak de eieren rondom bruin in een laagje zonnebloem olie, blijf de eieren draaien in de pan zodat ze rondom een krokant velletje krijgen.
Haal de eieren uit de pan en fruit in dezelfde olie het uitje en de knoflook. Doe hierbij de masala en blijf goed roeren, alle geuren komen nu vrij. Na 5 minuten doe je de tomatenpuree erbij en bak je dit even mee. Nu mag je het gekookte water, het bouillonblokje en de zwarte peper erbij doen. Je sausje is nu klaar, Schep de eieren door de saus en laat nog 2 minuutjes op zacht vuur doorkoken.