Dulche de leche

Dulche de leche
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Zelf heerlijke caramelsaus maken met een blikje gecondenseerde melk? Je weet niet wat je proeft. Dit is zo lekker, je blijft er van eten. Dulce de leche is de caramelsaus van Amerika.

Er zijn 2 manieren om dit te maken, in de oven of je kan het gesloten blikje op een zacht vuurtje 3 uurtjes laten koken.

Ik gebruikte nu de ovenmethode.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Dulche de leche

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
Verwarm de oven voor op 220C.
Giet de inhoud van een blikje gecondenseerde melk in een ovenschaal en dek deze goed af met aluminiumfolie.
Zet deze ovenschaal in een andere ovenschaal die die net even wat groter is en giet in deze grotere ovenschaal een laag water die tot ongeveer tot de helft van de andere ovenschaal komt.
Zet de schalen in de oven en laat de gecondenseerde melk zo in ongeveer anderhalf tot twee uur inkoken tot  dulce de leche.
Zorg ervoor dat er genoeg water in de schaal blijft, anders vul je dit aan tijdens het proces.
 
Afhankelijk van de gewenste kleur, laat je de gecondenseerde melk in de oven. Hoe langer in de oven hoe donkerder je dulche de leche wordt.
 
Laat de Dulce de Leche iets afkoelen en roer dan goed door elkaar. Je kunt dit in een afsluitbare pot, wel weken in de koelkast bewaren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.