Print Options:

Dubai reep

Onze zoon Damian had de Dubai reep online besteld. We moesten hier 4 dagen op wachten en aangezien we het eigenlijk meteen wilden proeven, ging ik aan de slag. En wow! Dit was verrukkelijk..Damian vond deze lekkerder de de bestelde reep en ik eerlijk gezegd ook... Gauw weer maken maar dan bonbons.

Ingredients
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 175 gram pistachepasta
  • 25 gram tahin (pasta)
  • 150 gram kunefe (Kadayif)
Bereidingswijze
  1. Je hebt hier extra voor nodig een mal voor chocolade repen of vormpjes om de dubai reep/bonbons mee te maken.

    • Snij de kunefe in kleine stukjes
    • Smelt de boter in de pan en voeg de stukjes kunefe toe.
    • Bak de kleine sliertjes net zo lang totdat ze knapperig en lichtbruin zijn.
    • Haal de pan van de warmtebron en roer de pistachepasta erdoor.
    • Laat afkoelen.
    • Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer het goed door.
    • Doe de witte chocolade in een spuitzakje en maak streepjes op de bodem van de vormpjes, leg de vormpjes in de koelkast. 
    • Smelt de melk chocolade au bain-marie en roer het goed door
    • Verdeel in elke holte twee eetlepels gesmolten chocolade (op de witte chocolade decoratie, die nu hard is) en zorg dat ook de zijkanten van je vormpjes bedenkt zijn met chocolade.
    • Zet de vorm weer voor 10 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is.
    • Doe vervolgens in elke holte de kunefe pistache vulling en druk het stevig aan
    • Smeer op de bovenkant weer een laag gesmolten chocolade en strijk dit glad.
    • Leg dit vervolgens weer in de koelkast, tot de chocolade volledig hard is.
    • Garneer de chocoladerepen met witte chocolade of bladgoud.