e kent ze wel die heerlijke Vietnamese loempia’s die je bij de loempia kraam kunt kopen. Afgelopen week kreeg ik hier een bestelling voor binnen. Toen bedacht ik me, dat dit misschien wel een leuk recept is om met jullie te delen. Lekker om hier een voorraadje van in je vriezer te hebben, voor als je onverwachts visite krijgt. Ik heb het recept aangepast naar 20 stuks. Probeer ze eens uit, je zult zien dat ze minstens zo lekker zijn als de “echte” van de loempia kraam.
De lekkerste Vietnamese loempia’s
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 20 stuks:
- 20 loempiavellen
- 500 gram kipfilet (gekookt en fijn gepluisd/geplukt)
- 150 gram fijn geraspte wortelen
- 250 gram glas noodles (5 minuten geweekt in gekookt water)
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 uitje fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 2 kleine kippenblokjes
- 1 eetlepel suiker
- 1,5 eetlepel zoute ketjap
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 4 theelepels bloem
- water
Allereerst laat je de loempiavellen ontdooien. Vervolgens ga je aan de slag met de vulling. Hiervoor bak je het uitje en de knoflook glazig. Je doet hier de kip bij en bakt dit lekker aan. De wortelen voeg je toe aan de kip. Ook dit bak je even door. Daarna mogen de uitgelekte glasnoodles erbij. De kippenblokjes, ketjap, zwarte peper, suiker en zout voeg je nu toe aan het kipmengsel. Je schept het mengsel goed om totdat alle kruiden goed zijn opgenomen. Daarna mag het vuur uit.
Wanneer de vulling is afgekoeld, kun je de loempiavellen vullen. Met de bloem en een beetje water maak je een papje. Dit papje dient als "lijm" om de loempiavellen vast te plakken. Na het vullen kunnen ze gebakken worden in zonnebloemolie. Uiteraard serveer je de loempia's met een chilisausje.