Deze soep kan ik iedere week wel klaar maken. Ze zijn er hier ontzettend gek op. En zeker met dit koude weer maak ik dit regelmatig klaar. In deze soep stop je makkelijk alle restjes groente die je nog over hebt uit de koelkast. De soep vult extra goed omdat ik hier ook nog aardappelen en vermicelli in doe, dus eigenlijk een complete maaltijd. Mocht je het lekker vinden dan kun je er ook nog een schepje rijst bij doen, wat eigenlijk niet nodig is, maar wat mijn man echt heerlijk vindt!
Ingrediënten voor 4 liter soep (circa 10 personen)
Vul de grote soep pan met 4 liter water en breng dit aan de kook met de kippenbouillonblokjes en de aardappelen. Maak de kippenvleugeltjes schoon en kruid deze met wat zout en peper. Bak de kip in wat zonnebloemolie goudbruin. Kruid het gehakt met wat zout en peper en maak hier balletjes van, ook dit bak je rondom bruin in de zonnebloemolie. Je hoeft het vlees overigens niet te bakken, maar ik vind juist dat je kip hierdoor lekkerder wordt en de soep een aparte smaak geeft.
De gebakken kip en gehaktballetjes doe je nu in de soep samen met de gesneden groenten. Laat dit goed mee koken, ongeveer 30 minuten tot de groenten en aardappelen zacht zijn. Als laatste doe je de krulvermicelli erbij en laat dit meekoken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout en peper naar smaak toe. Is de vermicelli gaar dan kan het vuur uit.