De lekkerste gevulde groentesoep met (kip) gehaktballetjes, kip en aardappel

De lekkerste gevulde groentesoep met (kip) gehaktballetjes, kip en aardappel
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze soep kan ik iedere week wel klaar maken. Ze zijn er hier ontzettend gek op. En zeker met dit koude weer maak ik dit regelmatig klaar. In deze soep stop je makkelijk alle restjes groente die je nog over hebt uit de koelkast. De soep vult extra goed omdat ik hier ook nog aardappelen en vermicelli in doe, dus eigenlijk een complete maaltijd. Mocht je het lekker vinden dan kun je er ook nog een schepje rijst bij doen, wat eigenlijk niet nodig is, maar wat mijn man echt heerlijk vindt!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

De lekkerste gevulde groentesoep met (kip) gehaktballetjes, kip en aardappel

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 liter soep (circa 10 personen)

  • 4 liter water
  • 8 kippenbouillonblokjes voor 4 liter
  • 1,5 kilo kippenvleugels
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 kilo aardappelen ( in 2 of 4 stukken gesneden)
  • 700 gram soep groenten ( ik koop altijd van die voorgesneden zakken uit de supermarkt, hier zit oa in ; peen, sederij, prei, broccoli, bloemkool en paprika)
  • 125 gram krulvermicelli
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Vul de grote soep pan met 4 liter water en breng dit aan de kook met de kippenbouillonblokjes en de aardappelen. Maak de kippenvleugeltjes schoon en kruid deze met wat zout en peper. Bak de kip in wat zonnebloemolie goudbruin. Kruid het gehakt met wat zout en peper en maak hier balletjes van, ook dit bak je rondom bruin in de zonnebloemolie. Je hoeft het vlees overigens niet te bakken, maar ik vind juist dat je kip hierdoor lekkerder wordt en de soep een aparte smaak geeft.

De gebakken kip en gehaktballetjes doe je nu in de soep samen met de gesneden groenten. Laat dit goed mee koken, ongeveer 30 minuten tot de groenten en aardappelen zacht zijn. Als laatste doe je de krulvermicelli erbij en laat dit meekoken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout en peper naar smaak toe. Is de vermicelli gaar dan kan het vuur uit.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.