Voor de verjaardag van onze jongens maakt ik deze heerlijke brownies. Ze stonden al lang op mijn to bake lijstje. Ik maakte ze al 2 keer eerder, echter was ik niet tevreden met het resultaat. Ik besloot nog een poging te wagen en ik was er over uit dat dit nu echt de lekkerste brownies moesten worden..en dat werden ze 😉 Heel veel complimenten gekregen. Met goede moed probeer ik de volgende keer blondies te maken omdat Damian zo gek is op witte chocolade.
De lekkerste brownies met noten
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een bakblik van 20 x 20 cm ;
- 75 gram hazel en/of walnoten (ik gebruikte een mix)
- 200 gram pure chocolade
- 250 gram roomboter
- 3 eieren
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 125 gram bloem
- mespunt zout
- 30 gram cacaopoeder
Smelt de boter met de pure chocolade al roerende in kom boven een pan met heet water.
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop in keukenmachine of met een handmixer de eieren en (vanille)suiker schuimig en spatel hier de gesmolten chocolade doorheen.
Vervolgens spatel je de bloem, zout, cacaopoeder en noten hier ook doorheen.
Schep het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de brownies in een voorverwarmde oven van 175 graden in circa 35 minuten net gaar.
De brownies moeten niet "overgaar" zijn. De binnenkant hoort juist nog zacht te zijn, zodat je een heerlijke kleffe binnenkant hebt.
Je kunt de brownies luchtdicht wel een week bewaren. Ze blijven heerlijk!