Nooit gedacht dat een boterkoek zo makkelijk te maken was en ook nog eens zo lekker is. Dus ben je op zoek naar een makkelijk en lekker recept, dan kan ik je dit van harte aanbevelen. Snijd de boterkoek in stukjes en neem deze mee naar familie of vrienden. Ook erg goed vooraf klaar te maken.
De lekkerste boterkoek
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een bakvorm van 22 cm :
- 400 gram patentbloem
- 350 gram ongezouten roomboter
- 275 gram witte basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
- 1 losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een bakvorm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze tot een mooi deegje. Doe het deeg vervolgens in de vorm en druk dit plat. Gebruik de bolle kant van een lepel of natte handen om de bovenkant mooi glad te krijgen.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en maak er een mooi ruitjesmotief in. Bak de boterkoek ca 35 minuten tot de bovenkant mooi bruin is. De boterkoek lijkt dan nog niet gaar omdat het nog wat wiebelig zal zijn maar zodra dit is afgekoeld dan wordt dit vanzelf stevig.
Druk nadat de vorm 10 minuten uit de oven is de zijkanten van de koek voorzichtig naar beneden met de bolle kant van een lepel, zodat de bovenkant van de koek overal even hoog is. Laat de boterkoek vervolgens minimaal 4 uur afkoelen in de vorm en haal dan eruit.. Snijd de koek in stukjes.