Geen brownies maar blondies was het verzoek van onze zoon die gek is op witte chocolade. Ik ging aan de slag en met een geweldig resultaat! Je kunt hier zelf nog noten of fruit aan toevoegen.
De lekkerste blondies
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een bakblik van 20 cm x 20 cm:
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram kristalsuiker
- 125 gram gesmolten roomboter
- 200 gram bloem
- 100 gram witte chocolade in stukjes (bewaar deze in de koeling, zodat het goed koud is)
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 2 eieren
- halve theelepel bakingsoda
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bloem, zout en baking soda met elkaar en zet apart.
Mix de boter en 2 soorten suiker met elkaar met behulp van een (hand) mixer. Doe hier de eieren en vanille bij.
Doe nu in 2 keer het bloemmengsel hierbij en mix dit kort erdoorheen. Stop zodra alles gemengd is. Voeg nu de chocolade stukjes toe en schep dit door het beslag.
Leg een stuk bakpapier in het bakblik en giet hier het beslag in.
Bak de blondie gaar in 30 minuten.