Iedereen heeft vast wel eens brood over. Nu kun je het oud brood aan de eendjes voeren maar je kunt er ook deze heerlijke en makkelijke wentelteefjescake van maken. De Surinaamse broodtaart is een variant hierop. Hier voeg je eventueel, krenten, rozijnen, rum en en gekonfijte kersen aan toe. Dit is recept is de basis hiervoor. Heel simpel en heerlijk als dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld.
Broodtaart (wentelteefjescake)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een oma's cakevorm van 25 cm:
- 4 middelgrote eieren
- 300 ml melk
- 1 theelepel kaneel
- zakje vanillesuiker
- 1 theelepel vanille essence
- mespuntje zout
- 75 gram kristalsuiker
- 8 sneetjes oud (wit) brood
- 50 gram noten naar keuze (optioneel)
- 50 gram ongezouten roomboter in blokjes
- eventueel poedersuiker om mee te bestrooien
Verwarm de oven voor 180°C.
Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker, essence en het zout met een vork los in een kom.
Snijd de sneetjes brood in stukjes. De hardere stukjes van de korst kun je weglaten maar dit hoeft niet.
Doe het brood bij het eimengsel samen met de nootjes. Schep dit goed om en laat dit 15 minuten staan.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het broodmengsel in de vorm. Verdeel de blokjes boter over de cake en bak deze in 40 minuten gaar. Laat het afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.