Met deze ovenschotel toverde ik een heleboel blije gezichtjes in huis. Wat hebben ze gesmuld, terwijl ze niet echt gek zijn op bloemkool. Maar de kaassaus was zo lekker dat ze vergaten dat ze bloemkool aan het eten waren. Een echte aanrader!
Bloemkool krieltjes schotel met kaassaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 6 personen;
- 1 bloemkool in roosjes (10 minuten voorgekookt)
- 1000 gram minikrieltjes
- 500 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 theelepel paprika
Kaassaus;
- 50 gram roomboter
- 450 ml volle melk
- 3 eetlepels bloem
- 250 gram geraspte kaas
- zout en peper
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep het gehakt erdoor, strooi hier de paprikapoeder over heen en bak dit circa 4 minuten aan
Meng in een grote ovenschaal de krieltjes, met de uitgelekte bloemkoolroosjes en het gehakt.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door. Laat de bloem op laag vuur een minuut mee garen. Voeg dan beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Verwarm totdat de saus gebonden is. Voeg de kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is en je een gladde kaassaus hebt. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schenk de kaassaus over de krieltjes, bloemkool en gehakt en schep dit goed om zodat ieder krieltjes bedekt is met wat van de saus.
Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak dit in circa 45 minuten gaar.