Het is weer tijd voor lekkere, dampende ovenschotels. En dit keer probeerde ik deze aardappelpuree schotel uit. Een ovenschotel met gehakt en een romig laagje aardappelpuree. Ik maak met dit soort gerechten altijd een hele grote schaal, zodat we hier 2 dagen van kunnen eten en dat kan prima!
Aardappelpuree schotel met sperziebonen en gehakt
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 5/6 personen:
- 1,5 kilo (iets) kruimige aardappelen, geschild en stukken gesneden
- 200 ml warme melk
- 50 gram boter
- zout en peper naar smaak
Voor het sperziebonen-gehaktmengsel:
- 500 gram sperziebonen, in gehalveerd en beetgaar gekookt
- 500 gram (kip)gehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels ketchup
- zout en peper
- geraspte kaas
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar. Stamp de aardappelen daarna tot een puree met de melk, boter, peper en zout.
Doe wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en ui aan. Doe nu het gehakt erbij en bak dit bijna gaar voordat je sperziebonen erbij doet. Doe hier de ketchup bij en schep dit even om. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vet een ovenschaal in en verdeel het gehakt-sperziebonen mengsel over de bodem van de schaal. Hierover verdeel je de aardappelpuree. Bestrooi de gehele bovenkant met geraspte kaas.
Stop de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden .